Gate vaccineras

Gate vaccineras idag och vilar pågrund av det....
Efter skolan följde jag med min älskling och snackade lite och så. Mysigt som vanligt. När jag kom hem åt jag och sedan åkte vi till Thello. Red på banan i skritt trav och galopp och 'hoppade' även två små hinder. Bäbis skötta sig super.
Och nu sitter jag här och har verkligen världens hicka vilket verkligen inte är okej.
Men nu håller jag seriöst på psykbryt på denna hicka. Får gå och dricka någonting. 
Acceptera tråkig uppdatering just nu. Har ingen bra vecka helt enkelt.Några bilder från pappas 50års fest.
Kommer komma flera!

Snåla ridsporten!

För några dgar sedan var jag som många vet på en lokal hopptävling.
Då började jag och mamma och en annan vi känner prata om detta med priserna man vinner på hästtävlingar och hur sjukt dåliga dom är.
Vi ryttare/föräldrar betalar så sjukt stora summor till våra hästar. Bara att genomföra en tävling är dyrt. Med anmälningsavgift, bensin, meetingavgift kan förekomma, uppstallning kan förekomma och vetrinäravgift som är för alla som tävlar regionalt eller högre.
Och om man nu kommer placerad. Vad får man då tillbaka? En grimma. Som kanske är för liten. Jag har säkert minst 5 stycken grimmor hängande i stallet som är storlek ponny som är pågränsen till att vara för smått för Gate. Alla dessa saker man får. Det är oftast bara sånt som dom inte får sålt i affärerna och då bara för att bli av med skiten ger dom bort det.
Eller så kan det ibland hända att man får startavgiften tillbaka. Men hur mycket pengar är det? Typ 120 spänn. Det gör inte mycket för ekonomin.
Jag vann ändå i lördags och det jag hade att välja mellan var: Benlindor, spö, ridstrumpor eller grimma. Hur jäkla kul priser är det lixom? 
Eller vinna hästgodis som man kan köpa för 15spänn i affären?
Och det nya som jag hörde om. Nu måste man köpa sin plankett! Detta har tydligen hänt på några tävlingar och det är ju bara helt sjukt! Ska man köpa priset som man har förtjänat? Nej, det är att gå alldeles för långt! Så får det helt enkelt inte vara. Jag skulle aldrig få för mig att gå och köpa mitt eget pris.


Själv tycker jag att pengar är ett väldigt bra pris men det har ju tagits bort helt och håller från ponnytävlingar under nationell nivå om jag har förstått det rätt?
Men efter det är det definitivt presentkort på en hästaffär. Då kan man själv få gå in och köpa det man själv vill ha/behöver i rätt storlek och färg.
Istället för att man ska samla på sig massa skit som man redan har en massa av.
Dom som har tävlat ett bra tag med framgång äger ju nästan ett hundratal grimmor. Jaaa det är ju jätte nödvändigt att ha det.

Nej.. Ridsporten har blivit för snål för min del. Täänk på dom som faktiskt betalar för att ens kunna åka på tävlingen!

Lite av varje.

Hann inte blogga igårkväll pågrund av allting som jag berättade om. Dock red jag inte Thello då vädret var uruselt.
SKA rida honom på onsdag. Plutten måste igång nu. Eller aa vad man nu kallar det. Gate gick hårt dressyrpass igår och han funkade super. Absolut super verkligen. Underbart kallas det. Kollade fotbollsmatch tillsammans med två riktigt goá tjejer och kom hem och mådde äckel. Är jätte förskyld just nu och jätte ont i halsen. :/
Den här dagen har ju varit allt annat än bra. Skolan iallafall. Sjuk både fysiskt och psykist. Typ?
Kände att verkligen allting jag gjorde blev fel. Usch stryk den här dagen! Men lite klagande till pojkvännen så blev det bättre. Älskar dig. <3
Sen var det tänkt att jag skulle träna men Malin var sjuk så det fick bli lite hoppning hemma. Eller gymnastikhoppning. Massa massa lydnad var det med att hoppa på volt, hoppa på åtta, göra halter, linjer och studs. I början var han så galet fin. Lyssnade super och var sjukt taggad.
Nu sitter jag här och lyssnar på musik och är lite död.
Sntagligen inte mer uppdatering ikväll.
Puss. ♥